Megkezdődött a várva várt VAKÁCIÓ! | Ellipsum Élmény- és Strandfürdő

A mai nap hivatalosan is az utolsó tanítási nap és végre megkezdődik a várva várt VAKÁCIÓ! A gyermekek számára ez a kikapcsolódást, szórakozást és nem utolsó sorban a strandolást jelenti. Azonban hiába itt a vakáció, az országos tisztifőorvos a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére 2024. június 19-én (szerda) 0.00 órától 2024. június 22-én (szombat) 24:00 óráig.

Nagyon fontos, hogy ilyenkor is figyeljünk a gyermekek és saját magunk egészségére is. Használjunk megfelelő minőségű és mennyiségű fényvédőt és ismételjük a felvitelét gyakran, különösen úszás, strandolás után.

Viseljünk kalapot, hiszen védi az arcunkat, füleinket és a nyakunkat is a káros UVA és UVB sugarak hatása ellen. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy rendszeresen hidratáljunk, igyunk megfelelő mennyiségű folyadékot, amire nyáron, a forróságban a legjobb megoldást a víz jelenti.
Strandolás vagy úszás után ügyeljünk arra, hogy ha lehet, árnyékban tartózkodjunk, ezzel is elkerülve a nap által okozott leégést.