Strandfürdő | Ellipsum Élmény- és Strandfürdő

Közel 22.000 négyzetméteres területen, platánfák ölelte természeti környezetben található Miskolc város egyik közkedvelt és ikonikus strandja, mely májustól szeptemberig várja a pihenni vágyókat.

A családi élménymedence a gyermekekkel érkezőknek jelent tökéletes választást, míg az úszni vágyó vendégek az 50 méteres úszómedencében csobbanhatnak. A főépületben található wellness részleg élmény- illetve masszázsmedencéjében, vagy a szaunaparkjában megpihenve egyszerre érezhetjük a természet közelségét és csodálhatjuk a bükki táj festői szépségét. Páratlan felfrissülést nyújtanak a szaunakúpok tetején elhelyezkedő, nyitott csobbanó medencék, valamint a helyszínen elérhető masszázsok széles választéka is. Kellemes kikapcsolódást kínálnak a strand parkjában található röplabda- és lábtenisz pályák, a fitness részleg pedig kardió- és erősítő gépek legújabb generációjával várja a sport szerelmeseit.

 

Egy kis fürdőtörténelem…

Miskolctapolca első, nyitott strandja 1923-ban épült, amelyet folyamatosan és többször korszerűsítettek, bővítettek. 1934-ben üdülőhellyé nyilvánították az akkor még Miskolctól különálló települést, ami gyors virágzásnak indult: fogadók, éttermek, panziók nyíltak. A fejlesztéseknek köszönhetően a múlt század végén már úszómedence, 100 méteres nagymedence és gyermek strandrész is várta a fürdőzni vágyókat. A strand végül 2004-ben bezárt, viszont egy teljes megújulást és kibővítést követően 2015-ben újra megnyitotta kapuit. A bejárat különleges kúpjai továbbra is a régi fürdőépületet idézik, mint ahogy Európa első Green City alapelvek szerint megújult komplexum hatalmas platánfái is. A történelmi múltú fürdő újjászületésekor ugyanis azt tartották szem előtt, hogy korunk műszaki és technológiai követelményei szerint megfeleljen a XXI. század kívánságainak, viszont közben a természet értékeit szinte érintetlenül hagyja. A Strandfürdő épületegyüttese így szinte beleolvad a fűzfákkal, a Hejő-patakkal és a Bükk vonulataival határolt környezetbe.