Monumentális épület, izgalmas számok | Ellipsum Élmény- és Strandfürdő

Egy miskolctapolcai séta során már kívülről is jól látható, hogy az ország legújabb élményfürdője bizony nem kicsi. Hatalmas épületek alkotják a komplexumot, ami azzal is jár természetesen, hogy nem kevés építőanyagra és emberi erőre volt szükség a felépítéséhez.  Mutatjuk!

Az újonnan épített élményfürdő külső falfelületére 6.300 m2 burkolat került. Ez a mennyiség 31 átlagos méretű családi ház külső burkolatának felel meg.

Az 5 ellipszis belső falfelületére összesen 7.391 m2 csempe került. Ebből körülbelül 246 átlagos méretű fürdőszoba burkolása valósítható meg. A padlók, falak és medencék burkolását összesen 20.000 m2-en valósították meg.

A komplexum területén nincs hiány lámpából sem. Gondoltad volna, hogy 2667 db világítótest garantálja a fényeket?

Az építkezésen egyidejűleg átlagosan 350 fő dolgozott 708 napon keresztül. Hozzávetőleges kalkulációk szerint – ha két kávét számolunk fejenként egy nap - az építkezés alatt összesen 495 600 adag kávé adta az energiát az Ellipsum felépítéséhez.

A fürdőkomplexumban összesen 8 db beltéri medence, 4 db kültéri medence, 3 db run-out és 1 db vizes játszótér található. Az összes vízfelület közel 4.100 m2, akkora, mintha a Miskolctapolca Csónakázó-tó közel felét strandolási célra alakítanánk ki. Az élményfürdő területén 11.000 db növény teszi természetközelivé a fürdőzéssel eltöltött időt.

Most, hogy már ezeket is tudod, itt az ideje, hogy megnézd személyesen is!